Blog Aleid Ringelberg:

Geef ruimte aan de werkvloer – zet de medewerker in zijn kracht!
Werken bij de overheid is werken in het algemeen belang van Nederland. Dat motiveert veel mensen om bevlogen aan de slag te gaan.
Lees verder
Of het nu gaat om jong of oud: deze bezieling en
betrokkenheid is wat medewerkers in essentie delen.

Maar wat mag je wel en niet als ambtenaar? Zorgt de werkgever altijd voor jou? Of toch net iets meer voor jouw collega? Hoe kun je invloed uitoefenen op je eigen werkplek en op je werkomstandigheden? Hoe werkt eigenlijk het beloningsbeleid? En hoe krijg je na een paar jaar een nieuwe interessante baan?

Van grote waarde
Een ondernemingsraad en samenwerkende medewerkers kunnen voor een organisatie van grote waarde zijn.

Wie kennen het werk, de dilemma’s, de werkprocessen, de afbreukrisico’s en de kansen het beste? Dat zijn de mensen zelf, die het werk uitvoeren. In bedrijven waar de werknemers meedenken over vernieuwingen en oplossingen, wordt met plezier en met profijt gewerkt. Het belang van een werkcultuur waar iedereen wordt gewaardeerd voor zijn inbreng en werk, waar mensen elkaar helpen, aanspreken en stimuleren tot verdere ontwikkeling, is groot. Het maakt het verschil tussen blije en ongelukkige werknemers.

“Het maakt het verschil
tussen blije en
ongelukkige
werknemers.”

“Niet óver ons, maar mét ons…”

Veel mogelijk
Niet óver ons, maar mét ons… daar is de ondernemingsraad voor bedoeld. En dat is goed mogelijk als de bestuurder en de ondernemingsraad geen angst hebben of het machtsspel willen spelen. Maar oprechte belangstelling hebben voor elkaar en optimaal willen bijdragen aan ‘werkplezier’ en ‘profijt’. Bevlogen bijdragen aan het algemeen belang voor Nederland; daar gaat het om!

Toekomst
Het A+O fonds Rijk ondersteunt graag de vernieuwing in de Rijksdienst. Deze editie van VindingRijk gaat vooral over de toekomst van medezeggenschap. Jaap Uijlenbroek, hoogleraar Arbeidsverhoudingen en DG Belastingdienst, legt uit dat medezeggenschap een belangrijke speler is bij toekomstige ontwikkelingen.

Johan Remmits, voorzitter van de Groepsondernemingsraad, geeft zijn visie op de toekomst van medezeggenschap en Harm Rinkel, deelnemer van het MZ Lab Rijk, komt aan het woord over vernieuwing en verjonging van medezeggenschap. Vul de online test in als jij nog geen or-lid bent maar altijd al hebt willen weten of jij geschikt bent als or-kandidaat!

Aleid Ringelberg
Bestuurslid A+O fonds Rijk
Voorzitter Sector Rijk, CMHF
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden